Samen kunnen we baarmoederhalskanker verslaan

Het afgelopen jaar heeft ons laten zien dat we samen echt sterker zijn. Het streven om baarmoederhalskanker de wereld uit te helpen, is niet verdrongen door COVID-19; onze vastberadenheid en ons voornemen zijn juist sterker geworden. Ter gelegenheid van de Preventieweek Baarmoederhalskanker verenigen we ons opnieuw om meer vrouwen te helpen en aan te moedigen om deel te nemen aan een veilige screening.

Klik hier als u een professional binnen de zorgsector bent.

Waarom is deelname aan baarmoederhals-screening zo belangrijk

Vroege detectie spaart levens

Wereldwijd wordt elke minuut een vrouw gediagnosticeerd met baarmoederhalskanker,1 maar door maatregelen als regelmatige screening kunnen we baarmoederhalskanker voorkomen. Als u bent uitgenodigd voor baarmoederhals-screening of als het weer tijd is om er een afspraak voor te maken, geef dan prioriteit aan uw gezondheid en neem deel aan de screening. Het zou uw leven kunnen redden.

Laten we er samen aan werken

Elk jaar sterven duizenden vrouwen aan vermijdbare baarmoederhalskanker.1 Het is weer tijd voor de Preventieweek Baarmoederhalskanker, een goede gelegenheid om vriendinnen en familieleden eraan te herinneren regelmatig deel te nemen aan baarmoederhals-screening. Samen kunnen we baarmoederhalskanker verslaan.

Baarmoederhalskanker uitroeien

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft recent een wereldwijde strategie ontwikkeld tegen baarmoederhalskanker, waarbij screening wordt beschouwd als een essentieel stuk van de puzzel om deze ziekte binnen één generatie uit te roeien. We kunnen elk ons eigen aandeel leveren om dit doel te bereiken, door zelf deel te nemen aan de screening en door anderen ertoe aan te moedigen.

Als u hebt door kunnen werken tijdens de pandemie, onder extreme omstandigheden, rondom de baarmoederhalskanker screening, willen wij u hiervoor welgemeend bedanken.
Vroege diagnostiek redt levens, en uw medewerking om baarmoederhalskanker uit te roeien wordt enorm gewaardeerd.

Hologic is er trots op een rol te kunnen spelen in het gevecht tegen baarmoederhalskanker. Samen kunnen we werkelijk een verschil maken voor vrouwen over de hele wereld.

Meer informatie

Volg de volgende links naar internationale organisaties en liefdadigheidsinstellingen als u meer zou willen weten over baarmoederhalskanker en screeningsprogramma’s:

Wereldgezondheidsorganisatie; Het onderdeel van de Verenigde Naties dat internationaal gezondheidsbeleid aanstuurt

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker België

Olijf; Netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Nederland

De Gynaecoloog; Het patiëntenplatform van de NVOG voor vrouwen in elke levensfase

Reference:

  1. Fact sheet Wereldgezondheidsorganisatie, HPV en baarmoederhalskanker, https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/human-papillomavirus-(hpv)-and-cervical-cancer [Gebaseerd op berekeningen met een uitkomst van 570.000 nieuwe gevallen per jaar]
Vragen? Bel 0800 0226782

De inhoud van deze site is uitsluitend bestemd voor professionals in de gezondheidszorg.

Ja Ik ben een professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.
Nee Ik ben geen professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.