Binnenkort verkrijgbaar in Nederland

Wat u moet weten over het Fluent fluid management systeem

Wat is het Fluent fluid management systeem?

Het Fluent fluid management systeem is geïnspireerd op de feedback van medische specialisten die ervaring hebben met complexe fluid management systemen. Door het simpel en eenvoudig te bedienen Fluent fluid management systeem verlopen hysteroscopische procedures in zowel de klinische als poliklinische setting efficiënter.

Installatie
Eenvoudige setup en bediening van het systeem
 • FloPak™ cartridges vergrendelen in positie voor een eenvoudige setup.
 • Het intuïtieve touchscreen begeleidt automatisch de setup en de bediening van het systeem
 • Het design van het systeem met slechts één enkele opvangzak, voorkomt het gebruik van meerdere opvangpotten en zorgt voor een snelle wisseling van de opvangzak wanneer deze vol is.
Bediening
De geavanceerde technologie verhoogt het vertrouwen in veilige en effectieve procedures
 • Nauwkeurige metingen van het decifit met +/- 50 ml (1.69 oz)1
 • De geavanceerde drukregeling behoudt constante distensie van de baarmoederholte2*
 • De FloPak™ technologie stuurt het vloeistof gebruik aan gedurende de procedure³

*Indien ingesteld op 120mmHg

Efficiënte werkwijze
Een efficiëntere werkwijze in zowel klinische als poliklinische setting
 • De zichtbare en hoorbare meldingen dragen bij aan het efficiënt doorlopen van de procedure.
 • De procedure kits bevatten alle onderdelen die nodig zijn per procedure en minimaliseren het beheer van voorraden bestaande uit meerdere artikelen.
 • Minder apparatuur nodig, doordat de MyoSure controller in het Fluent fluid management systeem ingebouwd is.
Video’s
 • Fluent - Set-up- en Gebruiksinstructies
 • Fluent - De eerste ervaringen in het Martini Ziekenhuis
REFERENTI
 1. Hologic, Inc. Data on file, bench testing. VER-07696, per zak van 3000 ml.
 2. Hologic, Inc. Data on file, bench testing. VER-08393.
 3. Hologic, Inc Data on File, VER-08393, steekproefomvang: N = 20 met MyoSure REACH TRD actief, exclusief priming- of proceduretijd wanneer MyoSure TRD niet actief is). Bevat geen priming- of proceduretijd wanneer MyoSure niet actief is.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE

Het MyoSure® tissue removal device device, bestaande uit de MyoSure disposables (LITE, REACH, XL) en de MyoSure controller, is bedoeld voor hysteroscopische intra-uteriene procedures door gynaecologen, die getraind zijn in het gebruik van het product, om weefsel te verwijderen, inclusief submukeuze myomen, endometriumpoliepen en Retained Products of Conception (RPOC). Het MyoSure MANUAL device is bedoeld voor intra-uterien gebruik door een getrainde gynaecoloog om hysteroscopisch weefsel te resecteren en te verwijderen, inclusief focale laesies zoals endometriumpoliepen en RPOC. MyoSure producten zijn niet geschikt voor patiënten die zwanger zijn of kunnen zijn, of die een bekkeninfectie, cervicale maligniteiten of eerder gediagnosticeerde baarmoederkanker vertonen.

Voor meer informatie over de risico’s en voordelen van het MyoSure systeem, het MyoSure MANUAL device, de MyoSure hysteroscoop en het Aquilex® fluid management systeem , raadpleegt u de respectievelijke gebruiksaanwijzingen.

Het Fluent® fluid management systeem is bedoeld voor het behoud van distensie van de baarmoederholte tijdens diagnostische en therapeutische hysteroscopie procedures, en om het volumeverschil tussen de irrigatievloeistof die in en uit de baarmoeder stroomt te controleren terwijl het zorgt voor aandrijving, controle en afzuiging voor hysteroscopische morcellators. Het Fluent fluid management systeem mag niet worden gebruikt om vloeistoffen in de baarmoeder te brengen als hysteroscopie gecontra-indiceerd is. Het systeem mag niet worden gebruikt om pathologieën te verwijderen van zwangere patiënten of patiënten met bekkeninfectie, baarmoederhalskanker of eerder gediagnosticeerde endometriumkanker. Voor gedetailleerde informatie over de voordelen en risico’s, inclusief contra-indicaties met betrekking tot endometriumablatie, raadpleegt u de gebruiksaanwijzing.

Vragen? Bel 0800 0226782

De inhoud van deze site is uitsluitend bestemd voor professionals in de gezondheidszorg.

Ja Ik ben een professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.
Nee Ik ben geen professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.