Nieuws

Voorlichting in het kader van de Bloedserieus-campagne 2021

Tijdens de Bloedserieus-webinar op dinsdagavond 9 november 2021 leggen huisarts Bas Bakx en gynaecoloog Femke Wilms uit wat hevig menstrueel bloedverlies (HMB) is. Hoe ontstaat het? Wat zijn de symptomen? Waarom is het belangrijk om medisch onderzoek te laten doen? Wat kan de huisarts voor je doen en voor welke behandelingen kun je terecht bij de gynaecoloog? Host van de webinar is Paula Kragten – woordvoerder namens de voorlichtingscampagne Bloedserieus.

De Bloedserieus-webinar op dinsdagavond 9 november begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Deelname via platform ON24 is gratis én kan anoniem. Via de chatfunctie is het mogelijk om algemene vragen te stellen aan de experts. Aanmelden kan via deze link.

Over de experts


Huisarts Bas Bakx studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen en Maastricht. Hierna werkte hij in verschillende ziekenhuizen op de afdelingen intensive care, spoedeisende hulp en interne geneeskunde. Toen na deze ervaringen bleek dat zijn interesses nog steeds in de gehele breedte van de geneeskunde lagen, besloot hij huisarts te worden. Inmiddels werkt hij 10 jaar als huisarts, eerst in Eersel en inmiddels als praktijkhouder in Huisartsenpraktijk Engelsbergen in Eindhoven.


Gynaecoloog Femke Wilms studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde na haar opleiding tot gynaecoloog aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp vroeggeboorte. Sinds 2017 werkt zij in het Elisabeth-TweeSteden (ETZ) ziekenhuis in Waalwijk. Zij heeft zich gespecialiseerd in minimaal invasieve chirurgische technieken en de behandeling van endometriose. Benigne gynaecologische aandoeningen, zoals hevig menstrueel bloedverlies en myomen hebben haar bijzondere aandacht.

Over de campagne Bloedserieus

De Bloedserieus-webinar is onderdeel van de landelijke voorlichtingscampagne Bloedserieus van Hologic. Deze campagne informeert vrouwen over mogelijke oorzaken van en behandelopties bij HMB (menorragie). Het hele jaar via de website én tijdens extra events rond de jaarlijkse campagnemaand in november. Ziekenhuizen, vrouwenklinieken en zorgprofessionals zijn van harte uitgenodigd om te participeren. Via een eigen voorlichtingsevent of communicatiemoment, door extra voorlichtingsmateriaal over HMB te verspreiden. Een overzicht van de geplande voorlichtingsevents en media-aandacht in het kader van de Bloedserieus-campagne 2021 is te vinden op hevigbloedverlies.nl/bloedserieus.

Ziekenhuizen en klinieken die ondersteuning nodig hebben bij het organiseren van (online) patiëntenvoorlichting in het kader van de campagne of bij het opzetten van een huisartsen nascholing kunnen contact opnemen met marketing manager Willianne Blé-Bos van Hologic via willianne.blebos@hologic.com of 06-21711381. Verdere informatie plus een aanmeldformulier voor (online) evenementen is ook beschikbaar via de Agenda.


MISC-07954-NLD-NL Rev. 0012797

European Representative:       Hologic BVBA
Representative’s Address:       Da Vincilaan 1930 Zaventem, Belgium
Vragen? Bel 0800 0226782

De inhoud van deze site is uitsluitend bestemd voor professionals in de gezondheidszorg.

Ja Ik ben een professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.
Nee Ik ben geen professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.