Nieuws

Hologic ontvangt CE-markering voor MyoSure® MANUAL instrument in Europa

Ontworpen voor een eenvoudige verwijdering van intra-uterien weefsel in de operatiekamer of polikliniek

MARLBOROUGH, Mass., 3 januari 2018 — Hologic, Inc. (Nasdaq: HOLX) heeft aangekondigd dat het MyoSure® MANUAL instrument, ontworpen voor een eenvoudige verwijdering van intra-uterien weefsel in elke setting, de CE-markering heeft ontvangen in Europa. Het MyoSure MANUAL instrument is een nieuwe aanvulling in het MyoSure-assortiment van gynaecologische chirurgische producten die eenvoudige en doeltreffende oplossingen bieden voor het wegsnijden en verwijderen van weefsel.

Het MyoSure MANUAL instrument, ontworpen voor een eenvoudige verwijdering van intra-uterien weefsel in de operatiekamer of polikliniek, heeft de CE-markering ontvangen in Europa. Het MyoSure MANUAL instrument is een nieuwkomer in het MyoSure-assortiment van gynaecologische chirurgische producten die eenvoudige en doeltreffende oplossingen bieden voor het wegsnijden en verwijderen van weefsel.

MyoSure van Hologic is een minimaal invasieve hysteroscopische behandeling voor vrouwen met afwijkend weefsel zonder dat cauterisatie nodig is, zodat de vorm en werking van de baarmoeder intact blijven. Met dit systeem kan weefsel snel en eenvoudig worden verwijderd, inclusief diverse myomen en poliepen die de achterliggende oorzaak kunnen vormen van abnormaal vaginaal bloedverlies, waarmee tot 30% van de vrouwen vóór de menopauze te maken krijgt.

“Er is een stijgende vraag naar eenvoudigere procedures voor weefselverwijdering. Om die reden ontwikkelen wij voortdurend innovatieve oplossingen die flexibiliteit en comfort voor artsen en patiënten in elke setting opleveren”, aldus Edward Evantash, M.D., Medisch directeur en Vicevoorzitter van Medische zaken, Hologic. “Het MyoSure MANUAL instrument is ontworpen om de procedures voor weefselverwijdering te vereenvoudigen in operatiekamers, ambulante en poliklinische omgevingen. De opstelling is minimaal en er is geen apparatuur voor vloeistofbeheer nodig, terwijl directe visualisatie mogelijk is bij gebruik met de MyoSure-hysteroscoop.”

Het MyoSure MANUAL instrument heeft een volledig geïntegreerd vacuüm zonder de noodzaak van externe suctie. Het wordt ondersteund met een zak van 1 liter zoutoplossing, zonder dat een controller of apparatuur voor vloeistofbeheer nodig is. Het weefselopvangpotje geeft direct zicht op het verwijderde weefsel. Het weefselopvangpotje kan worden losgemaakt om het weefsel naar pathologie te sturen. Bovendien biedt het MyoSure MANUAL instrument artsen een multifunctionele handcontrole van het 360° blad. Tot de andere instrumenten in het MyoSure-productassortiment behoren de MyoSure®, MyoSure® LITE, MyoSure® REACH en MyoSure® XL.

“Het MyoSure MANUAL instrument is een belangrijke aanvulling op ons groeiende portfolio van gynaecologische oplossingen in Europa, die stuk voor stuk zijn ontwikkeld met de patiënt en arts in gedachten”, zegt Jan Verstreken, Voorzitter van Hologic President, EMEA & Canada. “Dit nieuwe instrument breidt ons MyoSure-assortiment voor de behandeling van tal van pathologieën uit. Het is een weerspiegeling van onze voortdurende inzet om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en de ervaring van patiënten te verbeteren door oplossingen aan te bieden die doeltreffend en gebruiksvriendelijk zijn.”

Meer informatie over het MyoSure MANUAL instrument is hier te lezen of download de brochure. Vrouwen die meer informatie wensen over abnormaal vaginaal bloedverlies kunnen terecht op www.hevigbloedverlies.nl.

Vragen? Bel 0800 0226782

De inhoud van deze site is uitsluitend bestemd voor professionals in de gezondheidszorg.

Ja Ik ben een professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.
Nee Ik ben geen professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.