Nieuws

Hologic introduceert in Europa de Tomcat

Het Tomcat instrument stroomlijnt de workflow in het laboratorium, door een geautomatiseerd bewerkingsproces te bieden van op dunne laag cytologie (DLC) gebaseerde monsters

BEDFORD, Massachusetts, 5 september 2014 /PRNewswire/ — Hologic, Inc. (NASDAQ: HOLX), heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwe Tomcat instrument voor pre-analytische bewerking van monsters, in Europa op de markt is gebracht. DeTomcat is een CE-IVD gecertificeerd, volledig geautomatiseerd platform voor algemene doeleinden. De Tomcat vermindert arbeidsintensieve pre-analytische monster bewerking , door inefficiënte en foutgevoelige activiteiten uit het proces te halen, welke inherent zijn aan handmatige monster bewerking.

“De volledig geautomatiseerde Tomcat van Hologic, verlicht de last van handmatige overdracht van monsters en helpt laboratoria met zowel lage als hoge volumes hun workflow te stroomlijnen en productiviteit te verbeteren”, aldus Hilja Ibert, Vice President en General Manager International Diagnostics Solutions van Hologic. “Door ons Tomcat instrument, toe te voegen aan de reeks van systemen voor moleculaire testen, tonen we tevens onze toewijding en betrokkenheid ten aanzien van ons werk, om klanten meer vrijheid en controle te geven over hun workflow.

“De Hologic Tomcat is ontwikkeld vanuit een lean filosofie om zo meerwaarde uit de automatisering te halen. Het Tomcat instrument voert een uitgebreide reeks activiteiten uit voor de bewerking van de op dunne laag cytologie gebaseerde monsters, o.a.het verwijderen en terugplaatsen van de doppen c.q. schroefdeksels van monsterbuizen, vortexen, verdelen, incuberen tot en met het in de rekken plaatsen van de buizen en potjes. Het instrument voert tevens positieve barcodematching uit per monster en voegt waar nodig reagentia toe. Door de herhaalde, handmatige stappen weg te nemen, kan het Tomcat instrument laboratoria ondersteunen om de hands-on tijd te verlagen en de efficiëntie van de workflow te verhogen terwijl de kwaliteit van de resultaten wordt verbeterd.

Dankzij een gestandaardiseerd proces voor het uitvullen, kan de Tomcat meerdere monstertypen tegelijkertijd bewerken. Het instrument heeft de mogelijkheid om voortdurend monsters en consumables te laden en te verwijderen. Het instrument is ontworpen om het risico van contaminatie te minimaliseren, door middel van beperkte hands-on interactie en een intuïtieve touchscreen-interface.

Het Hologic Tomcat instrument is de nieuwste aanwinst in een reeks geautomatiseerde systemen voor moleculaire testen waaronder: het Panther systeem, een volledig geautomatiseerd platform voor moleculaire testen met willekeurige en doorlopende toegang (random access) ontworpen met de flexibiliteit om een uitgebreide reeks testen te bewerkenen het Tigris systeem, het eerste volledig geautomatiseerde systeem voor high throughput moleculaire testen binnen grote laboratoria.

Ga voor meer informatie over de moleculaire, diagnostische technologie van Hologic naar www.hologic.com

Vragen? Bel 0800 0226782

De inhoud van deze site is uitsluitend bestemd voor professionals in de gezondheidszorg.

Ja Ik ben een professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.
Nee Ik ben geen professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.