Nieuws

Cervista® HPV HR-test van Hologic goedgekeurd voor screeningsprogramma baarmoederhalskanker

Almere, 22 juni 2012 — De NVVP (Nederlandse Vereniging Voor Pathologie), heeft goedkeuring verleend aan toepassing van de Cervista® HPV HR-test van Hologic Inc. voor het detecteren van het humaan papillomavirus (HPV) in het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. “De Cervista® HR HPV-test van Hologic voldoet aan de validatievereisten voor triage conform de praktijkrichtlijnen voor vervolgonderzoek in de screeningsresultaten van ASCUS-LSIL in de georganiseerde screening in Nederland,” aldus de NVVP.

Dhr. Rohan Hastie, Vice President & General Manager Diagnostics van Hologic zegt hierover: “Onze Cervista® HPV HR was de eerste test in meer dan 10 jaar die werd goedgekeurd door de FDA in de Verenigde Staten. De huidige NVVP-goedkeuring wordt, na FDA approval van de volautomatische analyse-systemen voor HPV bepalingen (Dec. 2011), gezien als een volgende mijlpaal.”

Geïntegreerde tests

De Cervista® HPV HR detecteert 14 types humaan papillomavirus (HPV). Naast deze HPV DNA-test, is ook de Cervista® HPV 16/18-test beschikbaar, die uitsluitend de HPV-types 16 en 18 detecteert. Dat zijn de virus-types die in verband worden gebracht met circa 70% van alle baarmoederhalskanker. Beide tests zijn geïntegreerd te verwerken op het automatische Cervista MTA analyse-systeem (Hologics’ Medium Throughput Automationsystem voor extractie van DNA en HPV detectie). De tests vormen een aanvulling op onze “Total Solution”, het ThinPrep® Pap test-platform voor vroege detectie van baarmoederhalskanker.

Over Hologic, Inc.

Hologic, Inc. (Nasdaq: HOLX) ontwikkelt, produceert en levert hoogwaardige diagnostische producten, medische beeldvormende apparatuur en chirurgische producten die zijn gericht op de gezondheid van vrouwen. De divisies van Hologic richten zich op de gezondheid van de mamma, diagnostiek, gynaecologische chirurgie en de gezondheid van het skelet. Hologic biedt een uitgebreid scala aan technologiën met producten voor mammografie en mammabiopsie, medische beeldvorming van de mamma, middels magnetic resonance imaging, bestraling van borstkanker in een vroeg stadium, screening voor baarmoederhalskanker, behandeling van menorragie en uteriene myomen, osteoporose beoordeling, beoordeling van de kans op een vroeggeboorte, en beeldvorming van de extremiteiten. Ook ontwikkelt en levert Hologic moleculaire diagnostische producten voor HPV-screening, en reagentia voor diverse DNA en RNA-analyses.

Vragen? Bel 0800 0226782

De inhoud van deze site is uitsluitend bestemd voor professionals in de gezondheidszorg.

Ja Ik ben een professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.
Nee Ik ben geen professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.