Nieuws

Bloedserieus campagnemaand: ook dit jaar in november

De voorlichtingscampagne Bloedserieus (voorheen Draag Weer Wit) zet een bloedserieus gezondheidsprobleem op de agenda: hevig menstrueel bloedverlies (HMB). Via verschillende communicatiekanalen, zoals de website hevigbloedverlies.nl, wordt voorlichting gegeven over de oorzaken van HMB en de medische oplossingen die hiervoor zijn, zoals NovaSure en Myosure.

In 2019 was de allereerste Bloedserieus campagnemaand in november een feit. Voor ziekenhuizen betekent de langere campagneduur (een hele maand in plaats van een week) dat er meer mogelijkheden zijn om te participeren. Door de coronacrisis waren evenementen op locatie in 2020 geen optie. Online zijn er uiteraard ook mogelijkheden om patiëntenvoorlichting te geven. De jaarlijkse campagnemaand in november gaat daarom gewoon door.

Ziekenhuizen en vrouwspecifieke klinieken worden van harte uitgenodigd de landelijke voorlichtingscampagne Bloedserieus te ondersteunen door in november een eigen online evenement of communicatiemoment te organiseren. Participeren kan door een webinar of extra spreekuren te organiseren. De campagne ondersteunen kan ook door voorlichtingsbrochures te verspreiden, voorlichtingsvideo’s in wachtruimten te vertonen, posters op te hangen en door op social media of in blogberichten aandacht aan HMB te besteden. Hiervoor is eventueel promotiemateriaal beschikbaar.

Ziekenhuizen die ondersteuning nodig hebben bij het organiseren van (online) patiëntenvoorlichting in het kader van de campagne of bij het opzetten van een huisartsen nascholing kunnen contact opnemen met marketing manager Willianne Blé-Bos van Hologic via willianne.blebos@hologic.com of 06-21711381. Verdere informatie plus een aanmeldformulier voor (online) evenementen is ook beschikbaar via de Agenda.

Vragen? Bel 0800 0226782

De inhoud van deze site is uitsluitend bestemd voor professionals in de gezondheidszorg.

Ja Ik ben een professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.
Nee Ik ben geen professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.