Defining moments in de strijd tegen COVID-19

Introductie

De wereldwijde expertise in moleculaire diagnostiek heeft Hologic in staat gesteld een substantiële bijdrage te kunnen leveren voor het vergroten van de testcapaciteit aan de overheden binnen de Benelux

Dit werd mede mogelijk gemaakt door de snelle ontwikkeling en productie van een hoog-volume COVID-19-test (Aptima® SARS-CoV-2-assay), alsmede het efficiënt gebruiken van onze uitgebreide marktpositie.

Expertise om op schaal te leveren

Het Panther-systeem is een volledig geautomatiseerd moleculair diagnostisch systeem met een grote testcapaciteit, dat al uitgebreid wordt gebruikt door laboratoria in het hele land.

Elk instrument levert testresultaten binnen ongeveer drie en een half uur en meer dan 1000 coronavirustests binnen 24 uur, waarmee laboratoria aan resultaten geholpen worden waar en wanneer dat nodig is.

Verspreid over Europa zijn al meer dan 500 Panther-instrumenten in laboratoria geïnstalleerd

Elk instrument kan binnen 24 uur wel 1000 tests uitvoeren

Na 3,5 uur kunnen patiënten en zorgverleners al beschikken over de eerste resultaten.

Een hoog-volume diagnostische test

Vanaf het begin van de COVID-19-pandemie hebben onze teams van wetenschappers hard gewerkt aan de snelle ontwikkeling van een moleculaire diagnostische test van hoge kwaliteit, die grootschalig geproduceerd kan worden en geschikt is voor de Panther-instrumenten die al wijdverbreid geïnstalleerd zijn.

We zijn er trots op dat we hierin zijn geslaagd. Het volledig geautomatiseerde Panther-systeem met hoge doorvoer kan de testcapaciteit aanzienlijk vergroten.

De Aptima SARS-CoV-2-assay maakt gebruikt van de TMA-techniek (transcription mediated amplification) om een unieke genetische sequentie te detecteren die kenmerkend is voor het SARS-CoV-2-virus. De techniek is gebaseerd op nucleïnezuur-amplificatie (NAAT) die detectie van het virus mogelijk maakt met hoge sensitiviteit en specificiteit. De Aptima SARS-CoV-2-assay is klinisch gevalideerd en voorzien van een CE-markering.

<30 dagen om marktintroductie van de eerste COVID-19-assay te realiseren via open access software op het Panther Fusion®-systeem.

<90 dagen om ontwikkeling en marktintroductie van een hoog-volume CE-IVD-assay te realiseren.

Productie van meer dan 1 miljoen tests per week wereldwijd

Zeer betrouwbare RNA-test, met hoge specificiteit en sensitiviteit

Specialisten in bevolkingsscreening

Wij zijn specialisten in technologie voor bevolkingsscreening met meer dan 30 jaar ervaring in grensverleggende diagnostiek. We werken al in vele landen om grootschalige testcapaciteit te leveren voor screenings- en testprogramma’s, onder meer voor baarmoederhalskanker, borstkanker, seksueel overdraagbare infecties en influenza.

Deze ervaring, samen met onze grote capaciteit, landelijke dekking en geringe afstand tot patiënten, zorgt ervoor dat we uitstekend zijn toegerust om een verschil te maken tijdens de huidige ongekende uitdaging voor de volksgezondheid.

Flexibiliteit om plotselinge stijging van de vraag op te vangen

Het is een prioriteit voor ons om laboratoria flexibel genoeg te maken om huidige of toekomstige wisselingen of pieken in de vraag op te vangen. Naast capaciteit voor COVID-19 zal in het najaar ook weer capaciteit nodig zijn vanwege de seizoensgebonden influenza en voor hervatting van standaard screeningsprogramma’s voor baarmoederhalskanker, borstkanker en seksueel overdraagbare infecties.

Het zal essentieel zijn om voldoende capaciteit vrij te kunnen maken voor nieuwe en uitgestelde vraag naar ziektedetectie tijdens de komende maanden. De flexibiliteit van het Panther-systeem maakt het mogelijk om in één keer meerdere verschillende assays uit te voeren voor infectieziekten, gynaecologische screening en virologie. Het Panther-systeem kan opschalen of afschalen al naar gelang de behoeften van de klant, wat een van de redenen is waarom wereldwijd door vele laboratoria op dit moleculaire instrument wordt vertrouwd.

Wilt u meer weten over Hologic? Geef ons dan uw gegevens, zodat we contact met u kunnen opnemen.

    Please accept cookies in order to use this form.
    Vragen? Bel 0800 0226782

    De inhoud van deze site is uitsluitend bestemd voor professionals in de gezondheidszorg.

    Ja Ik ben een professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.
    Nee Ik ben geen professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.