Ontdek hoe technologie de efficiëntie en effectiviteit van hysteroscopische procedures kan verhogen

Om de door de pandemie ontstane achterstanden weg te werken en wachtlijsten te verkorten, is het van belang om ervoor te zorgen dat gynaecologische procedures zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd.

Veel ziekenhuizen hebben ervoor gekozen om alle hysteroscopische procedures naar poliklinische setting te verplaatsen en zo efficiënter te werken.

Recente innovaties op het gebied van fluid management tijdens hysteroscopische procedures hebben aangetoond dat, technologie het klinische vertrouwen kan vergroten en een betere workflow kan creëren ter ondersteuning van het runnen van een efficiënte polikliniek.

Dr. Olivia Barney, Gynaecoloog University Hospital Leicester, voert hysteroscopische behandelingen uit in een ambulante setting en merkt dat het proces gemakkelijker wordt gemaakt door de introductie van het Hologic Fluent® Fluid Management Systeem. Olivia Barney merkte op; “Sinds de introductie van Fluent, hebben we het aantal patiënten dat we in elke kliniek zien met 25% kunnen verhogen.”

Effectief fluid management is van belang voor succesvolle behandelingen en patiëntveiligheid. Het nieuwe Fluent Fluid Management System is ontworpen om complicaties bij het handmatig meten van fluid deficit aan te pakken. Het systeem levert nauwkeurige metingen van het fluid deficit om de vloeistofabsorptie te meten en zorgt ervoor dat de procedure eenvoudig kan worden uitgevoerd met een enkele afvalzak om te voorkomen dat de zuigpotten tijdens de procedure moeten worden vervangen.

Bini Ajay, verloskundige en gynaecoloog bij Croydon Health Services NHS Trust, die Fluent ook gebruikt in de ambulante setting, merkte op: “Het systeem is eenvoudig op te zetten en het is eenvoudig om artsen en verpleegkundigen op te leiden in het gebruik. Hierdoor kunnen we behandelingen sneller uitvoeren, wat essentieel is om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk vrouwen kunnen zien en ondersteunen.”

Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de verpleegkundigen die nieuw zijn met Fluid Management, het Fluent systeem in minder dan 1 minuut na een enkele trainingssessie konden instellen.

Miss Barney voegde eraan toe; “Met de eenvoudige opzet kunnen we makkelijk nieuw personeel opleiden in het gebruik van Fluent. We hebben onze workflow verder kunnen stroomlijnen met minder afgebroken procedures als gevolg van het bereiken van het vochttekort en slecht zicht; plus, minder vrouwen hebben een tweede procedure nodig vanwege onvolledige resectie van een myoom.1

De vereenvoudigde set-up en het gebruiksgemak verhogen de efficiëntie over de hele linie, waardoor een snellere doorlooptijd tussen patiënten mogelijk is, er minder personeel nodig is voor de procedure en het risico op vervolgafspraken minimaal is.

Bovendien zorgt de overstap naar het geautomatiseerde systeem in plaats van het handmatig meten van vloeistof ook voor minder opruimwerkzaamheden, wat een schonere en betere ervaring voor het personeel oplevert.

Miss Barney merkte op: “Ik zou zeker aanraden om het Fluent Fluid Management Systeem te gebruiken; we hebben de productiviteit kunnen verhogen en veiligere en snellere procedures kunnen garanderen.”

References: 1. Hologic, Inc., Data on File MISC-07878-EUR-EU Rev. 001 Inspired Insight, Qualitative Report for research conducted September 2018 to study set-up for Fluent and Aquilex fluid management systems by 27 nurses of varied, selfreported experience with fluid management.
Sample Size: 18/20 for the Fluent system and 5/20 for the Aquilex system.

 

MISC-09037-NLD-NL Rev 001

 

CE 2797 EC REP Hologic BV, Da Vincilaan 5, 1930 Zaventem, Belgium.
EC REP if applicable.
Vragen? Bel 0800 0226782

De inhoud van deze site is uitsluitend bestemd voor professionals in de gezondheidszorg.

Ja Ik ben een professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.
Nee Ik ben geen professional in de gezondheidszorg of gelijkwaardig.